rkoski Mahdollisesti hyödyllistä tietoa

On se niin väärin

  • Kilo noin miljoonan scovillen soosia.
    Kilo noin miljoonan scovillen soosia.
  • Reilun parin vuoden päästä. Ketsuppipullossa oli ketsupin joukossa noin 75 ml chilikastiketta, kun se oli lähes täynnä.
    Reilun parin vuoden päästä. Ketsuppipullossa oli ketsupin joukossa noin 75 ml chilikastiketta, kun se oli lähes täynnä.
  • Edellinen kuvattiin tällä laitteistolla.
    Edellinen kuvattiin tällä laitteistolla.

Minä olen vähintään vähemmistön vähemmistön vähemmistön edustaja. En nyt viitsi mennä syvemmälle, mutta me suomalaiset olemme vähemmistö maailmassa, minä asun pääasiassa ruotsinkielisessä kunnassa, jossa olen suomenkielisenä vähemmistössä. Lisäksi olen chilipää, ihan tosi paatunut sellainen. Pari vähemmistötasoa siis lisää.

Olen kuitenkin keksinyt ratkaisun. Tai ainakin osittaisen sellaisen. Ei se oikeastaan ole mikään uutuus. Näin täällä syrjäseudulla on ennenkin pärjätty. Postimyynnistä tilattu vaikka mitä morsiamista lähtien. Nyt siis tietysti netistä ja tällä kertaa vain hiton tulista soosia hiton paljon.

 

Lisäys 17.5.2019: Nyt kun ostoksesta on kulunut jo reilu pari vuotta, voidaan arvioida chilikastikkeen kulutus ja hieman laskeskella. Sanoisin silmämääräisesti, että noin puolet on kulunut. Isossa purkissa on jäljellä selvästi alle puolet, mutta kun siihen lisätään 150 ml pullossa ja ketsupin joukossa oleva määrä, on puolet uskoakseni ihan hyvä arvio.

Jotta saataisiin käsitys siitä kuinka paljon kilo miljoonan scovillen chilikastiketta on hyvä keino verrata sitä tabascoon, jossa pitäisi olla 2500 scovillea. Kilon purkki vastaa siis noin 400 litraa tabascoa ja kun sen vuosikulutus olisi noin 100 litraa, olisi päivittäinen 2,7 desilitraa. Lähikaupassa 57 ml pullo tabascoa maksaa 2,99 €, joten päivittäinen maustaminen maksaisi tulisuuden osalta 14,35 €. Maksoin kilon purkistani postituskuluineen 24,50 €, jolloin päivittäisen annoksen hinta on 1,7 eurosenttiä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Joillekin sopisi varmaan sienisoosiinkin ruokavinkeistä päätellen.
Tuli mieleen: kuulutko sieniseuraan? sen fb ryhmässä olen innokkasti yrittänyt opiskella viime päivinä.
Vois muuten olla hyvä kalkkunanmaksaa kera herkkutatteja.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ymmärsinkö oikein, että olet postimyynnistä tilannut morsiamen tulisella soosilla?

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Kirjailijana minulla on jo pitkään ollut tarve aloittaa kirja lauseella "Oli synkkä ja myrskyisä yö". Minulla on hämärä muistikuva, että olisin jonkun kirjan alkusanoissa kertonut ja samalla purkanut tuon tarpeen.

Mielipidekirjoituksissa minulla on ollut samantapainen tarve. Se on nyt tyydytetty. Oli se chilisoosipurkki iso ja soosi vahvaa, mutta ei siitä muuten olisi kehdannut kertoa.

Morsian tuli Harry Chapinin Mail order Anniesta.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa