rkoski Mahdollisesti hyödyllistä tietoa

Sananvapaudesta

Tänään eräs kirjoitukseni poistettiin vapaavuorosta asiattoman sisällön takia. Kyse ei kuitenkaan ole sananvapauden loukkauksesta. Uudella Suomella on oikeus päättää, mitä julkaisee. Minä julkaisin saman kirjoituksen omalla sivustollani, koska siellä päätän minä. Ainoa asia, mikä hieman harmittaa, on se, että keskustelu kirjoituksesta ei enää ole mahdollista teknisten seikkojen takia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Ilmeisesti asiaton sisältö oli youtubesta upotetut videot, joilla on peräti aivan oma kanava siellä ja osa merkitty "Virallinen", mitä ikinä se sitten tarkoittaakaan. Asiattomuudestakin voisi siis olla eri mieltä, mutta edelleen, Uusi Suomi päättää.

Se mikä nyt harmittaa on, että en tiedä, miten järjestelmä toimii. Tämä kirjoitus oli hetken aikaa näkyvissä vapaavuoron etusivulla, mutta poistettiin. Onko Uuden Suomen julkaisulinjasta keskustelu liian arka aihe?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Minähän varoittelin, sillä aihe on arka, vaikka meille luonnollinen.

Syy ei tarvitse olla toimituksessa, vaan joku on ilmiantanut ja siihen heidän on pakko reagoida, ja helpoin tapa on poistaa riidanaihe.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Juu. Luulisin, että toimitus pitäisi kaikkia mahdollisia aiheita esillä, jos niistä ei aiheudu vaivaa. Sitäkin, jota kirjoitukseni käsitteli. Tämän kirjoituksen katoaminen etusivulta johtuu todennäköisesti siitä, että sen hoiti skripti, jota ajetaan määräajoin. Minulla olisi siis banni etusivulle ;) Mitenkähän pitkä mahtaa olla. No, sen näkee, kun on taas jotain julkaistavaa.

Mielenkiintoista olisi tietää sekin, että kohdeltiinko minua silkkihansikkain, koska saan kyllä helposti selville keinot, miten voisin olla hyvinkin ikävä. Tulin jo miettineeksi erästä, jolla saisin molemmat blogisivustot polvilleen. Ei koston takia vaan ymmärtääkseni systeemiä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #3

Tuskin kannattaa yhdenmiehen sotaa aloittaa yhden kirjoituksen menettämisestä ja jäihän se sinulle omalle sivustolle.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski Vastaus kommenttiin #4

Juu ei. Piti vain ihmetellä, mistä on kyse. Minulle tuli viesti otsikolla "Varoitus asiattomasta sisällöstä" todennäköisesti skriptiltä. Siinä oli vain "Tämä on asiatonta:" ja kirjoituksen alku. Sen jälkeen olen vain ihmetellyt, mitä tapahtuu. Jos olen sisäänkirjautuneena, tämäkin kirjoitus näkyy etusivulla, mutta toisella selaimella ei-sisäänkirjautuneena ei. Ei-kirjautuneena tämä näkyy esim.
Viimeksi kommentoidut -sivulla. Mistään etusivubannista en ole aikaisemmin kuullut. Järjestelmä siis käyttäytyy omituisesti eikä mitään selityksiä tai muita varoituksia ole tullut.

Kerrottiinko sinulle bannista?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #5

Ei kerrottu. Oikeasti olin lähtenyt reissuun ja sillä aikaa (2Pv) oli annettu nopeasti useampi huomautus ja kolmannella peli oli vihelletty poikki. Kun sitten kotona yritin kirjoittaa blogia ei se onnistunut. Laitoin sähköpostin toimitukseen ja sieltä selvisi, että olen saanut bannit. Sitä ei sanottu viestissä suoraan, vaan epäiltin että siltä näyttää.

Sitten huomasin roskapostissa varoitukset, ne oli annettu päivä reissun alun jälkeen, eli hieman jälkijättöisesti eli kahdessa tunnissa kolme varotusta ja sitten kuukauden hiljaisuus.

No ei se mitään, mutta hieman outoa, että kirjoitussarjani oli jo julkaistuna useamman päivän, kunnes varoitukset tulivat yhtenä ryppäänä roskapostiin. En teidä olisinko selvinnyt varaoituksella, jos olisin osannut reagoida heti?

Ne viestit olivat samantapaisia kuin sinä olet saanut, eikä niissä juuri selvinnyt, että mikä on todellinen syy.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski Vastaus kommenttiin #6

Tuo antaa aika karun kuvan tavasta, jolla täällä kirjoittajia kohdellaan. Toisaalta ymmärrettävää. Ylläpito voi olla hyvinkin työlästä. Sen takia omalle raimokoski.fi-sivustolleni ei pääse uusia käyttäjiä. Oli vaan liian paljon täysin ilmeisiä feikkikäyttäjiä tunkemassa. No, ehkä sitten wordpressin kanssa myöhemmin..

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #7

Ehkä toimitusta työllistetään ilmiantojen osalta enemmän kuin luulemme.

Ihminen on ihmiselle susi,
kun sen päähän nousee kusi.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski Vastaus kommenttiin #8

Joku aiheesta sanonut, että enemmän kuin pahuutta, kannattaa epäillä tietämättömyyttä ja laiskuutta tai jotain sinnepäin.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Olipa lyhyt se etusivu-banni. Jännä systeemi ;)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Ei liity ihan sammaan, mutta Iltalehtiki tekkee niitä linjanvetoja ja joskus tosi hyvä plogisti saa lähteä, kuten se nainen, se näytteilijäki, siis Kaarina Hazard ja se kirjotti tvitterhiin pettymysviestejään...
Ja nyt se Chrsiter Sundgvist, turpaduunari, se ravintotohtori, sai tosi epämääräsen ilmotuksen, että ploki suljetaan, sai äkkiä kopioijja omat kirjotuksensa...
Niin että tämmöstä kait se on ja tuli vain miehleen.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Kyllä tämä on ihan kelvollinen alusta, mutta tärkeämpi on yhteisö, mukavaa porukkaa.

Se poistettu kirjoitus oli jo itse kirjoituksessa aika loppuunkaluttu vitsi, kuten keskenjääneessä kommentissani totesin. Sekin löytyy raimokoski.fi:stä, kuten myös Jaakon kommentti eli mitään ei hukattu, kaikki hyvin.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Nonniin just, kiva kuulla ja kiitämä Uutta Suomea, onhan tämä kerta kaikkihaan mainio homma Suomenmaassa!

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa