rkoski Mahdollisesti hyödyllistä tietoa

Suppismetsässä

  • 18. 10. 2017 ei vielä ole ollut yöpakkasia, joten muitakin sieniä vielä kasvaa runsaiden sateiden ansiosta. Kuvassa on kuitenkin ainakin yksi suppispari. Yöllä 20. 10 oli kuitenkin -3.0 ⁰C, joten eiköhän ne muut mätäne pois häiritsemästä.
    18. 10. 2017 ei vielä ole ollut yöpakkasia, joten muitakin sieniä vielä kasvaa runsaiden sateiden ansiosta. Kuvassa on kuitenkin ainakin yksi suppispari. Yöllä 20. 10 oli kuitenkin -3.0 ⁰C, joten eiköhän ne muut mätäne pois häiritsemästä.

Hallonfallet tuli minulle tutuksi vuonna 2005. Kiersin sen useasti parikin kertaa päivässä. Lenkille tuli pituutta noin 1,5 km ja noin puolet siitä oli sammaleista metsä-  tai traktoripolkua. Reitin muoto oli aika lähellä ellipsiä. Sen syksyn saalis oli noin 300 litraa suppiksia.

Nyt siellä on avo- tai harvennushakattu parhaat paikat.

 

Avaa Karttapaikka tästä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Hakkuut ja harvennushakkuut ovat Nauvossakin toistuva ongelma. Miten käytit nuo 300 litraa suppiksia?

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Suppilovahveroita löytyy melkein mistä tahansa mäkisestä maastosta ja vaikka kuinka paljon. Tuolla Hallonfalletillakin on vielä jäljellä ihan hyviä paikkoja vaikka parhaimmat ovat nyt hakattu. Suppilovahverosta en osaa sanoa, hyötyykö se lopulta tehometsätaloudesta sen perusteella, että kun puiden kasvuvauhti on mahdollisimman suuri, myös sienten kasvu on mahdollisimman suurta. Ainakin herkkutatti hyötyy selvästi tehometsätaloudesta. Se kasvaa runsaimmin metsäteiden ja ojien varsilla.

Se nyt tietysti on vaiva, että joutuu etsimään uusia paikkoja, mutta oikeastaan se on ihan kivaakin. Toisaalta jos kerää myös korvasientä ja vadelmaa, on avohakkuut kivoja. Puolukkaakin niiltä näyttää löytyvän runsaasti paikoitellen.

Niistä vuoden 2005 suppiksista taisi yli puolet pilaantua pakastimen rikkoontumisen takia. Ne joita en kuivannut. Ne kuivatut on jo ajat sitten käytetty enimmäkseen mausteen tapaan vähän kaikissa ruuissa. Nyt minulla on vielä suppisjauhetta vuodelta 2008. Sen jälkeen en ole suppiksia juurikaan kerännyt, kun herkkutatti on ollut se tärkein.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa