rkoski Mahdollisesti hyödyllistä tietoa

Youtube-piirileikkiä soittolistojen avulla

Ilmarin mainion kirjoituksen "Piirileikki: juutuuben toivotut" ansiosta aloin miettimään kuinka järkevää enää nykypäivänä on ylläpitää omaa musiikkikirjastoa. Esimerkiksi Edgar Varèsen koko tuotanto löytyy Youtubesta ja lista teoksista Wikipediasta. Olisi aika yksinkertaista luoda niiden avulla oma yksityinen tai julkinen soittolista, jossa olisi koko E. V.:n tuotanto. Se nyt on kuitenkin vähän myöhäistä, kun se jo tuli ladattua omalle koneelle.

Mikä sitten olisi hyvä soittolistan aihe? Ainakin mielenkiintoinen olisi maailmanmusiikki. Annoin listalle nimeksi womad-rk, keräsin sinne hieman musiikkia, laitoin sen julkiseksi ja annoin mahdollisuuden muidenkin lisätä sinne videoita linkin  kautta.

Listaa voi kuunnella täällä (upottaminen onnistuu osittain, vain listan ensimmäinen video näkyy).

Jos haluat luoda oman soittolistan, Youtuben ohjesivu Soittolistojen luominen ja hallinta kertoo miten se onnistuu. Soittolistoja voi luoda usempiakin ja sillä tavoin luoda oman musiikkikirjaston. Jos antaa muille mahdollisuuden lisätä listaan videoita, ei tarvitse sitä itse tehdä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Womad-rk-soittolistan ideaksi muodostui esitellä mielenkiintoisia artisteja yhdellä lyhyehköllä näytteellä. Youtube näyttää lisää videoita samalta artistilta selainikkunan oikeassa reunassa soittolistan alapuolella ja jos näytteen perusteella haluaa kuulla lisää, voi hypätä toiseen artistin videoon ja samalla pois soittolistalta.

Uusin lisäys näkyy ensimmäisenä. Tämä lähinnä sen takia, että ensimmäiset lisäykset olivat kokonaisia levyjä ja joiltakin artisteilta poimin useampia näytteitä.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa