rkoski Mahdollisesti hyödyllistä tietoa

Korvasieniä löytyy jo

 • Päivän saalis ennen poimintaa.
  Päivän saalis ennen poimintaa.
 • Suurin ja kaunein? yksilökuvassa.
  Suurin ja kaunein? yksilökuvassa.
 • Ojan pohjalta myös 19.5. löytyi korvasieniä
  Ojan pohjalta myös 19.5. löytyi korvasieniä
 • Saalis saman ojan varrelta noin 50 metrin matkalta 19.5., josta kolme viikkoa aikaisemmin oli löytynyt vain kolme pientä korvasientä.
  Saalis saman ojan varrelta noin 50 metrin matkalta 19.5., josta kolme viikkoa aikaisemmin oli löytynyt vain kolme pientä korvasientä.

Kuulin tiistaina, että täältä saarelta on löytynyt korvasieniä jo pari viikkoa sitten, joten olen jo tavallaan hieman myöhässä. Pieniä ne silti vielä ovat eikä mielestäni voi vielä sanoa varsinaisen satokauden alkaneen, mutta nyt kannattaa jo alkaa katsastamaan potentiaalisia hakkuuaukioita. Saalistakin kun voi jo löytyä.

Kuvan sienet löytyivät ns. varmasta paikasta, josta vuosi sitten löytyi enemmän ja isompia. Samalla katsastin parhaimman herkkutattipaikkani. Metsää siellä oli jälleen hieman harvennettu, mutta uskoisin, että syksyllä sieltä löytyy silti vielä herkkutatteja. Sen verran iso ja vaihteleva alue.

Jatkossa katsastan hiljakseen kiinnostavia paikkoja, joita tällä saarella kyllä löytyy. Varsinainen satokausihan pitäisi alkaa vasta, kun koivujen lehdet ovat jo hieman avautuneet. Tuomas Salsteen sivupari http://www.tuomas.salste.net/doc/korvasieni/korvasieni.html ja http://www.tuomas.salste.net/doc/korvasieni/korvasienipaikat.html on tietysti edelleen paras tietolähde korvasienestä.

 

Lisätty kuvat 3 ja 4 19.5.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kiitos ennakkovaroituksesta, kuinkahan iso viive on tänne Ouluun?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kun enoni perhe kaksi ikäistäni serkkua mukanaan muutti Australiaan tammikuussa vuonna 1969, sieltä ei aluksi tullut mitään postia lyhyttä perillepääsykuittausta lukuunottamatta.

Sitten toukokuun lopulla saapui aerogrammikirje. Siihen oli postimerkin kokoisella alueella oikeaan yläkulmaan kirjoitettu teksti: "ONKO LÖYTYNYT KORVASIENIÄ?" Muuta siinä ei ollut.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Taisin sitten kertoa Suomen kevään tärkeimmän uutisen ;)

En vielä uskalla ennustaa sadon määrää, mutta tosi hyvältä näyttää. Maa on hyvin kosteaa. Asuintaloni tontti on ilmeisesti entistä savipeltoa ja aika monissa paikoissa nurmikolla kävellessä litisee. Korvasienipaikkaan ajaessa en huomannut pelloilla lammikoita, mutta ojissa oli ihan mukavasti vettä. Nyt kun vielä ilma lämpenee, niin siinä on sadolle hyvät edellytykset.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Kiitos tiedosta! Tosin löydettyäni täältä espoolaisesta lähiöstä viime keväänä isot kasat huhtasieniä menetin kiinnostukseni noihin myrkyllisiin herkkuihin, mutta huhtasienijahti lienee kohta yhtä ajankohtainen.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Ropi Jarrela

Olen havainnut, että korvasieniä löytyy parhaiten kuusivaltaisesta sekametsästä jossa on myös kekomuurahaisia.

Viime vuonna löysin paljon. En koskaan ole noudattanut ryöppäämisohjetta, mutta olen yhä hengissä - mikä "pirun" pahan tappaisi(?).

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Kävin tänään kolmella hakkuuaukiolla, mutta niiltä ei löytynyt korvasieniä. Tutun metsätien ojan varrelta löytyi kuitenkin jo aika runsaasti ja isoja.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa