rkoski Mahdollisesti hyödyllistä tietoa

Munavoi toisin

  • Munavoi toisin

Munavoi on kätevä, koska siinä on yhdessä kaikki, mitä leivän päälle tarvitaan tai kaivataan. Itse en ole laittanut voita leivän päälle vuosikymmeniin, joten sulatejuusto saa korvata sen. Muutenkin reseptissäni on minun makuuni sopivia aineksia. Korvaa mielestäsi epäsopivat omilla suosikeillasi ja tee kokeiluja.

Munavoi oli eräs suosikeistani noin 35 – 30 vuotta sitten, mutta sen jälkeen sitä ei ole tullut tehtyä. Nyt kuitenkin tuli kokeiltua. Todennäköisesti kokeilen vielä muitakin ainesosia. Jotain yrttiä ehkä, ruohosipuli, persilja, ehkä basilika. Alla kuitenkin ensimmäisen kokeilun ainesosat suurin piirtein.

7 munaa

n. 100 g sulatejuustoa

n. 60 g sinihomejuustomurua

vajaa 1 dl soijakastiketta

1 rkl valkosipulijauhetta

3 tippaa Blairin mega death chilikastiketta

1 tl currya

Maussa tulee hyvin selvästi esille sinihomejuusto sekä valkosipuli. Vaikka mega death on erittäin vahvaa, death-kastikkeista toiseksi vahvin, ei tulisuus tule kovinkaan selvästi esille, koska munavoi on kylmää tai heti valmistuksen jälkeen haaleaa.

Munat keitetään koviksi, kuoritaan ja murskataan haarukalla kulhossa tai pakasterasiassa, kun muut ainesosat on lisätty. Lisää vahvemman makuisia aluksi varovaisesti, maista ja lisää niitä tarvittaessa. Munien määräksi tuli 7, koska 1,5 litran kattilan pohja täyttyi niillä. Sulatejuuston tehtävä on sitoa muut ainesosat eikä se juurikaan vaikuta makuun.

Silloin aikoinaan maustoin munavoita sinapilla ja aromisuolalla ja olihan sekin ihan hyvää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Kananmunat ovat varsin edullinen proteiinilähde. Kysykää vaikka kehonrakentajilta tai painonnostajilta. Viime viikolla olivat tarjouksessa 1€/10 kpl rasia.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Munavoi on hyvä. Tuotakin voisi kokeilla.

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

Töissä, aina kun aamiaisella tarjottiin riisipuuroa, niin laitoin siihen munavoisilmän. Tätä ei kukaan tuntunut ymmärtävän. Sitä minä en puolestani ymmärtänyt. Munavoi on standardipäällyste karjalanpiirakan riisipuurolla, mutta täydellinen kummajainen pelkällä riisipuurolla + minä joka sen siihen liitin.

Et sitä mä vaan, että riisipuuro on parasta munavoin kanssa. Kukaan ei vaan tiedä sitä ja on liian luutunut edes kokeillakseen.