rkoski Mahdollisesti hyödyllistä tietoa

Ketterää kasvatusta

Agile programming — for your family

Bruce Feiler has a radical idea: To deal with the stress of modern family life, go agile. Inspired by agile software programming, Feiler introduces family practices which encourage flexibility, bottom-up idea flow, constant feedback and accountability.

Varsinkin suuren perheen pyöritys on aikamoinen projekti ja ketteryys sopii siihen pidemmän päälle ehkä vähän huonosti, koska arki tuppaa olemaan pitkälti toistoa eikä siihen turvallisuuden tunnetta vähentämään yleensä kaivata suuria muutoksia, mutta muuten tuossa TED-puheessa on paljon perää.

Pari päivää myöhemmin

Tuli vastaan aika hyvä esimerkki varmaan paremmin perheen pyöritykseen sopivasta projektinhallinnan mallista eli Leanistä, joka terminä esiintyi jo 1988. Se on vanhempi kuin ohjelmistokehityksessä käytetyt ketterät mallit, jotka perustuvat kaikki pitkälti ulkomuistini mukaan 2001 julkaistuun Agile Manifestiin.

Lean oli melkoinen menestys ja sitä on sovellettu monilla muillakin osa-alueilla kuin tuon yllä olevan suomenkielisen wikipedia-linkin lähinnä tuotantotekniikkaan keskittyvässä artikkelissa annetaan ymmärtää.

Kiinnostavat kohdat löytyvät noin kohdista 16:00 ja 23:05.
Jenny+
Jakso 4: Käytettävissä 24/7

Käytettävissä 24/7. Riittävätkö vuorokauden tunnit? Jenny Lehtinen vie lapsiperheeseen lean-konsultin.

Tuo Jenny+ on toteutettu aika monella tavalla mielenkiintoisesti. Jotkut otot ovat tehty ihan selvästi selfie-tikulla jne. Tietysti niissä on suuren tuotannon makua ja runsasta editointia ja kun tuossa linkkaamassani jaksossa on kolme osakertomusta, joita lomitetaan, tulee yleisvaikutelmasta vähän rauhaton. Opetuskäytössä ei minun mielestäni pitäisi missään nimessä pyrkiä samaan.

 

Julkaistu alunperin Turun Yliopiston avoimen yliopiston Moodlessa Tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön projekti -kurssilla.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa